Etusivu » Blogi » Pitkän parisuhteen vireä seksi ei ole tosikoiden laji

Pitkän parisuhteen vireä seksi ei ole tosikoiden laji

15.10.2015
Maaret Kallio

Avainsanat:

”Kuvittele istuvasi kahvilassa ja seuraavasi ohi käveleviä ja viereisissä pöydissä istuvia pariskuntia. Näet parin, joka kulkee rinta rinnan, vieretysten, ei riitele, muttei myöskään missään vaiheessa laske katsettaan toistensa silmiin, ei hipaise kädellä hartiaa, eikä kierrä kättä toisen kehon ympärille. Ei sinänsä mitään ikävää, muttei mitään hellää, myönteistä tai heidän yhteyttään erityisesti selittävääkään.

Sitten kuvittele toinen pari, joka astuu sisälle kahvilaan käsi kädessä. Kädet irtoavat leivoksia valitessa, mutta maksaessa käsi koskettaa toista selkään ja katse kääntyy toisen silmiin. Kahvitellessaan he katoavat välillä omiin ajatuksiinsa, sitten taas palaavat samoille aaltopituuksille ja hellivät toisiaan hymyillä. Pöydästä noustessaan he vaihtavat pehmeän suukon ja kujeilevan katseen.

Kummalla parilla olettaisit kotona olevan myös vireää seksuaalielämää, jossa he voisivat kohdata toisensa eroottisin silmin, haluavin katsein, hellin kosketuksin ja kaipaavin käsin?” (Happy end, WSOY, s. 107)

Studio 55:ssa Raakel Lignell, Osmo Kontula ja Maaret Kallio #happyend

Studio 55:ssa Raakel Lignell, Osmo Kontula ja Maaret Kallio #happyend

Tänään Maikkarin Studio 55:ssa keskityttiin viehättävän Raakel Lignellin johdolla Happy end -kirjamme aineistoon. Keskustelussa tulee ilmi, miksi parisuhteessa kannattaa puhua, uskaltaa kertoa pahasta olosta ja toisaalta ottaa itse vastuu omasta hyvinvoinnista.

Eikä seksi ole tosikoiden laji – mitä se tarkoittaa? Kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan lähetyksen!