KIRJAT

Lujasti lempeä – Mielen työkirja

työkirja

Tulossa joulukuussa 2017, WSOY.

Mielen työkirja kulkee lujan lempeästi vuoden ajan lukijan rinnalla. Työkirjan tehtävät ja rakenne perustuu suosittujen Lujasti lempeä – ja Inhimillisiä kohtaamisia -kirjojen keskeisille teemoille. Mielen työkirja tarjoaa pysähdyksen paikkoja ja hiljaisuuden hetkiä havainnoida elämää ja mielen vointia myötätuntoisesti ja viisaasti vaatien.

Kirjan 12 teemaa on valittu siten, että ne ovat hyvinvoivan mielen keskiössä ja edesauttavat pohtimaan kaikkein olennaisimpia asioita arjen oravanpyörässä. Työkirja sisältää paljon harjoituksia ja tilaa omille pohdinnoille toimien kompassina moneen suuntaan vetävien ärsykkeiden ja tavoitteiden maastoissa.

Inhimillisiä kohtaamisia

kansi_näyttö

WSOY 2017. Kirja löytyy paperiversion lisäksi lukemanani äänikirjana ja e-kirjana.

Toivoisitko syvempää myötätuntoa ja sovinnollisempaa suhdetta itsesi kanssa? Kaipaatko keinoja olla luoda aidompia ihmissuhteita, tehdä viisaampia valintoja ja elää inhimillisempää elämää hyvine ja huonoine hetkineen?

Inhimillisiä kohtaamisia -kirjani pureutuu koko ihmiselämän ytimeen: syvästi inhimilliseen suhteeseen itsen kanssa ja toisten äärellä. Inhimillisyyden haltuunottoa, jonka turvassa voimme elää aitoa, syvää ja hyvää elämää itsemme ja toisten kanssa.

Lujasti lempeä

LL kansiWSOY 2016.  

Lujasti lempeä on ajatteluopas, joka ei anna pikavinkkejä parempaan elämään, eikä ohjaa superihmisyyteen. Sen sijaan se kyseenalaistaa monta aikamme mieleen ja ihmiseen liittyvää eetosta ja antaa kestävämpiä suuntaviivoja oman mielen, toisten kohtaamisen ja tuntuvan elämän kokemiseen.

Lujasti lempeää kannattaa lukea keskustellen, hitaasti makustellen, ärsyyntyen ja lohduttuen. Sillä ulkopuolelta ei voi koskaan tietää toisen elämää, mutta sen pohtimiseen voi antaa viisaita välineitä. Tervetuloa matkalle itseesi!

Happy end – pitkät ja seksuaalisesti vireät parisuhteet

IMG_0027
WSOY 2015. Kirja on tilattavissa täältä: Happy end Adbliriksessä.

Nyt paljastuu onnellisen ja seksuaalisesti vireän parisuhteen salaisuus!

Miten saada väljähtänyt suhde säkenöimään? Miten syventää läheisyyttä, intimiteettiä ja seksuaalista vireyttä parisuhteessa ja pysyä yhdessä pitkään?

Oon siellä jossain mun – Seksuaalisesta väkivallasta toipuminen

Etusivu_Oon_siella_1_10
Väestöliitto 2015. Oon siellä jossain mun pohjautuu 319 seksuaalista väkivaltaa, hyväksikäyttöä tai kaltoinkohtelua kokeneen suomalaisen toipumiskertomuksiin. Se opastaa uhrin läheisiä ja hänet kohtaavia ammattilaisia siinä, miten seksuaalista väkivaltaa kokenutta ihmistä voi ja kannattaa auttaa. Toipuminen on mahdollista, apua on tarjolla, toivoa on. Kirja on osittain tehty RAY: n tuella ja on siksi ladattavissa maksutta yllä olevasta linkistä.

Onnikujan kaverukset -satutietokirjasarja pikkulapsiperheisiin ja varhaiskasvatukseen

004_300xVäestöliitto 2014. Onnikujan kaverukset on mainio kolmiosainen satutietokirjasarja pikkulapsille ja heidän kasvattajilleen. Se auttaa pohtimaan yhdessä alle kouluikäisten lasten kanssa elämän tärkeitä kysymyksiä: ystävyyttä, rakkautta,  perheitä, ihmissuhteista, kehoa ja kasvamista.

Sopivasti ihana – Q&A tyttöjen seksuaalisuudesta ja seurustelusta

sopivasti_ihana-kallio_maaret-19230696-frntWSOY 2012. Sopivasti ihana on tehty sopivasti ihanille tytöille aina 12-18-vuotiaaksi saakka. Kirja voi matkata tytön mukana vuosien ajan tai tulla kerralla luetuksi. Sopii myös vanhemmille ja kasvattajille luettavaksi! Maanläheiset vastaukset akuutteihin ja kinkkisiinkin tyttöjen kysymyksiin. Raikkaasti kuvitettu kirja kannustaa reiluun avoimuuteen ja muistuttaa, että tärkeintä on pysyä uskollisena itselleen. Lue HS:n arvostelu täältä.

Syvyyttä seksiin – Kohti elävämpää seksuaalisuutta

560_l_syvyytta_seksiin_72ppi_300xMinerva 2010. Kirja auttaa pohtimaan omaa seksuaalisuutta ja sen toteutumista. Se rohkaisee panostamaan seksuaaliseen hyvinvointiin ja elämän tärkeimpään ihmissuhteeseen. Kirjasta löytyy tienviittoja, joiden avulla voi työstää seksuaalielämän haasteita, muutostarpeita ja  toiveita. Lue HS:n arvostelu täältä.


Työyhteisön kriisit ja niiden ratkaiseminen

Sued Management Oy, 2014: Marita Paunonen-Ilmosen ja Ulla Heinosen kirjassa artikkelini: Seksuaalisuuden ja seksuaalisen väkivallan ammatillinen kohtaaminen.

Pimppini on valloillaan – Naisten kokema seksuaalinen vallankäyttö

WSOY, 2012: Katja Ketun ja Krista Petäjäjärven toimittamassa kirjassa artikkelini: Seksuaalisesta väkivallasta voi toipua.

Eikö se kuulu kenellekään? Rohkene kohdata seksuaalisesti kaltoinkohdeltu nuori

VL-Markkinointi Oy, 2009: Kirja tarjoaa ammattilaisille keinoja ja valmiuksia nuoren ammatilliseen kohtaamiseen. Kirjassa tarkastellaan mm. rikosprosessin kulkua, seksuaalisen kaltoinkohtelun ennaltaehkäisyä, turvataitojen opetusta.

One thought on “KIRJAT

  1. Päivitysilmoitus: Hei-hoi kesä! | Violan

Kommentointi on suljettu.