Etusivu » Blogi » Pinnan alle syvemmälle sydämeen – mitä kaikkea kuuluu ihmiselämään?

Pinnan alle syvemmälle sydämeen – mitä kaikkea kuuluu ihmiselämään?

10.7.2018
Maaret Kallio

Avainsanat:

DSC_5049-2

Elämä ja ihmisyys on aina paljon enemmän, kuin miltä arjessa, somessa ja mediassa päälle päin näyttää. Silti näkyville pääsee usein vain kapea siivu ihmisyyttä ja elämää, joka luo mielikuvia, että tätä se ihmisen elämä on – tai tätä sen ainakin tulisi olla.

Elämä, ihminen ja selviäminen ovat kuitenkin aina syvästi monimuotoisempia.

Nytkin moni elää elämää, joka ei näy tarinoina ja kuvina, ja on silti väkevästi totta. Kaupankassalla jonottavat yhtä lailla kymmenen lapsen uupunut äiti ja muistisairaan omaishoitaja. Elokuussa arki lähtee rullaamaan tavallisissa koululaisperheissä, kuin yhtä lailla siinäkin perheessä, jossa lapsi sairastaa syöpää. Totta ei ole vain mahtavat urasuunnitelmat ja kauniit kodit, vaan myös maanviljelijän yksinäisyys ja taloudellinen ahdinko. Ihan oikeaa ihmiselämää on sielläkin, missä kuolema on jatkuvasti läsnä ja lähellä.

Päälle päin ei useimmiten näy sekään, mistä kaikesta ihmiset ovat jo selvinneet ja millaisia tarinoita he kantavat sisimmässään. Joku on saanut elämästä kiinni läheisen itsemurhan jälkeen ja toinen päässyt kiinni arkeen vankilasta vapautumisen myötä. Moni meistä on selättänyt suuria vaikeuksia, joista muilla ei ole aavistustakaan.

Hyvää elämää voi elää myös säröjen kanssa tai kovien koettelemusten jälkeen.

Näiden asioiden tiimoilta pyydän nyt apuanne. Olen aloittamassa laajempaa projektia, jonka tavoitteena on kertoa ja kuvata ihmiselämän moninaisuutta ja päästä pintaa syvemmälle. Ravistella kuplia, rikkoa pinnallisia mielikuvia ja lisätä myötätuntoista ymmärrystä erilaisuutta ja ihmisyyttä kohtaan. Päästä pintakerroksista syvemmälle suomalaiseen sydämeen.

Olisiko sinulla tai läheiselläsi tarina tai elämäntilanne, joka olisi tärkeää nähdä ja kuulla? Jos haluat kertoa enemmän, kirjoita minulle näkökulmastasi osoitteeseen lujastilempea(a)gmail.com (Huom! osoitteessa lempeä-sanan ä on a).

Viestit tulevat vain minun nähtäväkseni. Tarvittaessa voin antaa lisätietoja sähköpostitse. Tätä ilmoitusta saa ilomielin jakaa ja vinkata eteenpäin. Otan tarinoita vastaan aina koulujen alkamiseen saakka.

Jään odottamaan jo kirjoituksianne. Tosielämä kun on aina paljon kerrottua suurempaa ja syvempää.

Lämmintä kesää toivottaen
Maaret