Etusivu » Blogi » Mielitekoja 21/52: Vastaa ennen kaikkea tarpeisiisi, älä haluihisi

Mielitekoja 21/52: Vastaa ennen kaikkea tarpeisiisi, älä haluihisi

24.5.2019
Maaret Kallio

Avainsanat:

Tämän viikon HS-kolumnissani kerroin rakkauden kielieroista. Kolumnista tuli paljon palautetta niin kasvotusten ihmisten kanssa kuin viestein. Kiitos.

Kolumnini ydin oli siinä, miten tärkeää ihmissuhteissa olisi keskittyä kuuntelemaan ja kiinnostumaan toisen tarpeista, eikä vain tarjota sitä, mikä itselle on tutuinta ja omasta mielestä tärkeintä. Toinen saattaa kaivata ennen kaikkea kuuntelua, vaikka omaan mieleen nousisi ratkaisuehdotukset. Tai toinen saattaa kaivata ennen kaikkea läsnäoloa ja läheisyyttä, eikä siivousta, tekoja ja touhuamista.

Viikon #mieliteko menee yhä rakkauden kielen ja ennen kaikkea tarpeiden äärelle. Nyt fokus kuitenkin suunnataan itseen. Pysähdy pohtimaan, miten itse juuri nyt tarvitsisit? Mitä sellaista voisit antaa itsellesi tällä hetkellä, joka vastaisi tarpeeseesi?

Olennaista on tarpeen, ei halun pohtiminen. Saatamme haluta valvoa, vaikka tarvitsisimme unta. Tai ehkä haluat sanoa suorat sanat, vaikka tarvitsisin lohtua. Tai ehkä haluaisit mennä jumppaan, vaikka tarvitsisit lepoa.

Viikon #mieliteko pohtii siis rakkauden ja myötätunnon antamista itselleen. Mitä rakkauden kieltä sinä itse kuulisit juuri nyt? Mikä vastaisi parhaiten sinun tarpeisiisi?

 

#Mielitekoja on vuoden mittainen projekti, jonka aikana julkaisen vuoden jokaisena viikkona yhden ajatuksen tai teon, jolla voi vaikuttaa vahvistavasti omaan mieleen