Etusivu » Blogi » #Mielitekoja 26/52: Hyvä parisuhde ei synny itsestään

#Mielitekoja 26/52: Hyvä parisuhde ei synny itsestään

28.6.2019
Maaret Kallio

Avainsanat:

unikot.jpg

Tämän viikon #mieliteko pysähtyy parisuhteen äärelle. Parisuhde on suurimmalle osalle aikuisista tärkein aikuisiän kiintymyssuhde, jossa toivotaan mahdollisuutta saada jakaa elämää, tunteita, iloja ja suruja hyvässä tunnesuhteessa toisen kanssa. Parisuhteessa merkittävää on myös fyysinen läheisyys ja seksuaalisuus, joiden tiedetään korreloivan parisuhdetyytyväisyyden kanssa.

Pitkä, hyvä ja syvä parisuhde ei synny itsestään. Se on suhde, joka vaatii aikaa, läsnäoloa ja läheisyyttä sekä kykyä työstää myös vaikeita kohtia yhdessä. Se on ikuista tasapainottelua läheisyyden ja erillisyyden maastoissa.

Tämän viikon #mielitekona vinkkaan teille pari loistavaa keskustelua parisuhteesta sekä lopuksi muutamia parisuhdekurssivaihtoehtoja.

Parisuhde on koetuksella kesälomalla” otsikoi Yle, joka teki kahden mainion asiantuntijan avulla loistavan haastattelun sekä jutun parisuhteesta. Kuuntele ja lue, mitä Uusperheiden liiton toiminnanjohtaja Kirsi Heikinheimo ja Parempi avioliitto -ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen viisaasti kuvaavat.

Toinen vinkki käsittelee parisuhdetta aivan toisesta kulmasta käsin. Narsismiin perehtynyt Paula Salomaa on Ylellä haastateltavana narsismista parisuhteessa. Keskustelu on todella mielenkiintoinen ja avaa tärkeitä näkökulmia omien tarpeiden ja tunteiden tunnistamisen tärkeydestä parisuhteessa sekä jokaisen omasta vastuusta vastavuoroisen parisuhteen mahdollistumisessa.

Oma kaikkien aikojen suosituin Helsingin Sanomissa julkaistu parisuhdetekstini ”Hyvää parisuhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lastenkasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta” löytyy täältä.

Onnellisten pariskuntien tiedetään viettävän runsaasti aikaa yhdessä ja näkevän vaivaa suhteen onnistumiseksi yhdessä ja yksilöinä. Moni varmaan tietääkin, että olen vuosia pitänyt viikonloppukursseja pariskunnille Hangossa. Nämä kurssit löydät täältä. Muita hyviä kursseja hieman erilaisin painotuksin löydät esimerkiksi näiden linkkien takaa:

#Mielitekoja on vuoden mittainen projekti, jonka aikana julkaisen vuoden jokaisena viikkona yhden ajatuksen tai teon, jolla voi vaikuttaa vahvistavasti omaan mieleen