Etusivu » Blogi » Tänä jouluna muistan sinua ihminen

Tänä jouluna muistan sinua ihminen

24.12.2019
Maaret Kallio

Avainsanat:

Tänä jouluna tahdon muistaa sinua isomummini, joka olet aikaa sitten siirtynyt korkeampiin lausuntakerhoihin. Muistelen uurteisia käsiäsi, punattuja huuliasi ja kultaisia korvarenkaitasi. Ja yritän elää todeksi opetustasi siitä, että ratkaisevinta elämässä on sydämen sivistys.

Tänä jouluna olet mielessäni sinä, joka katoat edelleen pyhinä pelon valtaan. Tahtomattasi palaavat muistoina hetket, jolloin pienenä jouduit aattoisin pakenemaan vanhempiesi humalaa peiton piiloihin. 

Tänä jouluna lähetän lämpöä sinulle vanhempi, jonka elämä muuttui kertaheitolla. Kun kohtasit huolista suurimman lapsesi sairastuttua vakavasti. Toivon sydämeni sopukoista saakka teille enemmän vaihtoehtoja uudelle vuodelle.

Tänä jouluna muistelen lämpimästi sinua, joka jouduit pakenemaan turvakotiin aattoyönä. Et olisi halunnut pilata joulua, mutta pilalla se oli kuitenkin. Sinä olit lapsillesi maailman valoisin jouluyön suojelusenkeli.

Tänä jouluna katson sinuun pienokaiseni. Näen kuplivan ilosi ja iltaa myöten täyttyvän odotuksesi. Ehkä joskus vielä ymmärrät, kuinka sinä olet ollut minun elämäni tärkein odotukseni.

Tänä jouluna palaan mielessäni sinuun, joka et ole vieläkään osannut pyytää anteeksi. Olemalla ankara toisille olet sitä väistämättä eniten itsellesi. Käyt mielessäni sinäkin, joka et ole saanut anteeksipyyntöä. Toivon tulevaan vuoteesi sydämeltään sivistyneempiä ihmisiä ja myötätuntoisempia kanssakulkijoita.

Tänä jouluna kiitän sinua, joka päivystät pyhiemme turvana. Sinua, joka olet valmiudessa, jos liekki leimahtaa liiaksi, sydän väsyy sykkimiseen tai nyrkki nousee uhkaavasti. Ajattelen kaikkia teitä, jotka valvotte pyhäpäivien turvaa töissä muita auttaen, kansaamme tukien ja korjaten.

Tänä jouluna toivon eniten valoa sinne, missä pimeys valtaa aaton. Missä pyhä on pitkä ja armoton, missä toivo on lohduton. Tänä jouluna nostan katseeni sinne, minne ei saavu joulu kultainen. Tänä jouluna muistan sinua, joka käperryt kultasi kainaloon ja sinua, joka sytytät yksinäisyyteesi kynttilän valon. 

Tänä jouluna muistan sinua ihminen.