Etusivu » Blogi » Poikkeustilanteessa

Poikkeustilanteessa

13.3.2020
Maaret Kallio

Avainsanat:

Valitsin tänään valokuvistani kaikkein rauhoittavimman ja tyyneimmän. Kuvan päälle kirjoitin vanhan tyyneysrukouksen, jota lainaan myös Voimana toivo -kirjassani.

Se sopii erityisen hyvin myös tähän poikkeustilanteeseen, jossa olemme tällä hetkellä kaikki yhdessä. 

Eilinen toi suuria käänteitä monen elämään, mutta vaikutti ihan jokaiseen meistä. Itsekin käyn läpi valtavaa pettymystä ja taloudellista huolta luentokiertueeseen liittyen, mutta viisaita ja vastuullisia vaihtoehtoja oli vain yksi: peruminen.

Poikkeustilanteesta huolimatta on tärkeää säilyttää ote toivoon. Siksi jokaisen meidän kannattaa miettiä, mihin voin nyt vaikuttaa ja mihin en. Miten voin yrittää rauhassa sopeutua siihen, mikä on vain otettava vastaan? 

On tärkeää saada käydä läpi myös tilanteeseen liittyvä negatiivisia tunteita. Ne kuuluvat asiaan ja juuri niiden tunteminen myös auttaa toipumisessa. Vaikeista oloista ja tunteita kannattaa jutella avoimesti muiden kanssa.

Toiseksi on tärkeää miettiä: mihin voin nyt vaikuttaa? Mikä kaikki jatkuu ennallaan? Mitä arkista ja tavallista voin vahvistaa, jotta turvallisuuden tunne voimistuu keikuttavasta tilanteesta huolimatta? 

On tärkeää seurata viranomaisten ja asiantuntijoiden ohjeistusta, tehdä oma osansa ja huolehtia ennen kaikkea heikommista. Sen lisäksi on tärkeää suojata mieltä liialliselta tietotulvalta ja juurtua arkeen. Huolista huolimatta aion itsekin tänään hoitaa pelargonioita kevätkuntoon, silittää koiraa ja perhettä erityisen paljon, vähän siivota ja järjestää niitä työasioita, joita voin.

❤️ Vaikka juuri nyt on monessa kohdin vaikeaa, tästä kyllä selvitään yhdessä. Toivoa on edelleen, se ei epätoivon ajoittaisiin tunnelmiin kaadu. 

Maaret 

PS. Vielä vastauksia kysymyksiinne: 
Kirjan julkaisen suunnitellusti 31.3. Sen voi ennakkotilata jo nyt (esim. nettisivujeni kautta). Ehkä tänä keväänä on poikkeuksellisen paljon aikaa lukea ja toivon sanoma taatusti tarpeen, kuten aina. 

Kiertueen uusiin päiviin palaan heti kun mahdollista. Ostetut liput käyvät sellaisinaan uuteen saman paikkakunnan tilaisuuteen. Mikäli uusi päivä ei sovi, lipun voi palauttaa. Lisätietoa seuraa mahdollisimman pian.