Blogi

Kirjaperjantai: Kunpa sinut tuntisin paremmin

Kirjaperjantain suositus menee tänään suoraan työni ytimeen: turvallisen ihmissuhteen rakentamiseen ja vahvistamiseen.

kunpa_sinut_tuntisin_paremmin-johnson_sue-15924170-frnt

Tunnekeskeisen pariterapian kehittäjä Sue Johnsonin kirja Kunpa sinut tuntisin paremmin (Psykologien Kustannus, 2011) on vaikuttava teos parisuhteen syvemmän ja turvallisemman tunnesuhteen rakentamisesta. Kirja on tehty nimenomaan tavalliselle lukijalle, mutta siitä hyötyvät myös ammattilaiset, jotka työskentelevät parien kanssa.

Tuttu tilanne monessa parisuhteessa: Kun sukset menevät ristiin, toinen puskee päälle nalkuttaen, lisää vaatien, kritisoiden ja toinen alkaa vetäytyä, miellyttää tai muokkautua. Pari keskittyy syyttämään toinen toisiaan ilmitulleista ongelmista, vaikka todellisuudessa molemmat taistelevat paremman parisuhteen puolesta – tosin vain tavalla, joka rikkoo suhdetta yhä enemmän. Sen sijaan että suhde antaisi tukea, lämpöä ja hyväksyntää, se alkaakin tuottaa yhä enemmän yksinäisyyttä, loukkaantumisia ja epävarmuutta toisesta.

Tämä kirja auttaa paria tunnistamaan suhteeseensa hiipineen negatiivisen vuorovaikutuskehän, joka syventää kumppanusten kokemusta omasta riittämättömyydestä ja hyväksymättömyydestä toisen kanssa. Se antaa askeleittain parille kohtaamisvalmiuksia toinen toisensa lähelle päästämiseksi. Kirja tekee ymmärrettäväksi halumme vetäytyä tai taistella, mutta avaa sitäkin suuremmin ehtymättömän tarpeemme päästä toisen ihmisen läheisyyden suojaan.

Tunnekeskeinen pariterapia on yksi parhaiten dokumentoiduista ja tutkituista pariterapian muodoista. Se on osoittautunut tutkimuksissa erittäin tulokselliseksi terapiamenetelmäksi. Tunnekeskeisen pariterapian teoreettiseen viitekehykseen perustuen on tehty myös maksuton nettikurssi, joka löytyy täältä.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s