Etusivu » Blogi » Vahvista kehoa ja kevennä mieltä #kirjaperjantai

Vahvista kehoa ja kevennä mieltä #kirjaperjantai

Lujasti lempeä  käsitteli tällä viikolla syömistä ja ennen kaikkea yhdessä syömistä, joka FullSizeRender-2
ravitsee kehon lisäksi erityisesti myös mieltä. Juuri siitä syystä #kirjaperjantaihin oli otettava syömiseen liittyvä kirja, joka tulee tässä: Hanna Gullichsenin Safkaa skideille (no tofu publishing, 2015).

Vaikka syön mieluusti hyvin, en mitenkään voi kehuskella hillittömillä ruuanlaittotaidoillani tai valtavalla kotikokkimotivaatiollani. Haluan tehdä helppoa ja hyvää sekä erityisesti arjessa mutkattomasti valmistuvaa sapuskaa. Koska perheessämme on myös pieniä ihmisiä, on ruuanlaiton myös autettava vanhemman hermojen säilymistä ja lasten fiksua ruokkimista. Siihen Hannan Safkaa skideille on mitä parhain kirja. Ei liikoja kikkailuja, eikä vuositolkulla hauduttamista, vaan reilua kotiruokaa parhaimmillaan.

IMG_1226 Kirjasta löytyvät pinaattiletut (joista vehnäjauhojen loppuessa tuli osa korvattua ohrajauhoilla, mutta ei ainakaan hullummaksi mennyt!), lasagnet, kalapuikot, mokkapalat, lohipastat ja siskonmakkarakeitot – eli kaikki lapsiperheen suosikit. Tämä on kirja, jonka kaivan esiin miettiessäni koko perheen arjen ruokia ja viikonlopun herkkuja.

Vielä mielenterveysosasto ruuan päälle, vaikka alankin kuulostaa jo Suomen Supernannyltä. Tärkeintä on syödä yhdessä, istahtaa alas vaihtamaan kuulumisia, jakamaan päivän murheita ja kertomaan pieniä iloja. Siskonmakkarakeitto on varsinaista juhlaruokaa, kun sitä saa syödä yhdessä rakkaiden ihmisten kanssa. Joskus kulmat kurtussa, toisinaan kyyneleitä pyyhkien, mutta niin usein myös nauraa räkättäen. Takuuvarma resepti vatsan täyttymiseen ja mielen kevenemiseen.