Etusivu » Blogi » Lujuutta ja lempeyttä #kirjaperjantai

Lujuutta ja lempeyttä #kirjaperjantai

17.6.2016
Maaret Kallio

Avainsanat:
, ,

”Halusin laittaa viestiä kirjasi luettuani.

Mistä tietää että kirja on hyvä? Minulle Hyvä Kirja on sellainen jonka teksti liikuttaa, haastaa, itkettää, nostaa halun ottaa selvää, kaivaa lisää tietoa. Hyvä kirja koskettaa, jättää aivot hiljaa pohtimaan, oivaltamaan aikojen päästä. Riemastuttaa, saa huudattamaan ”niin juuri, tietenkin! ”

Hyvän kirjan teksti on huolellista, mutta soljuvaa. Siinä ilahduttaa kielellinen rikkaus, jopa runollisuus. Kielikuvat ja mutkattomuus.

Hyvä kirja jättää ikävän kun takakannen laittaa kiinni. Hyvää kirjaa haluaa kuljettaa mukanaan, jotta siihen voi palata. Koska se matkassa on hyvä olo.

Hyvän kirjan tunnelma säilyy pitkään, jotkin kirjailijan sanat ja niiden nostamat mielikuvat ehkä koko elämän.

Lujasti lempeä on Hyvä Kirja. Olen kiitollinen että kirjoitit sen.” 

”Kiitos ihanasta Lujasti Lempeästä kirjasta Kirjan avulla sain paljon työkaluja omaan tilanteeseeni, työuupumukseen. Moni kohta kirjassa missä kuvailit tunteita ja mietteitä, olivat kuin omiani.”

FullSizeRender-3Olen lähes päivittäin saanut henkilökohtaista palautetta Lujasti lempeä -kirjastani joko nettisivujen yhteydenottolomakkeen tai blogin Facebook-sivujen kautta. Olen saanut signeerata kymmeniä kirjoja kasvotusten lukijoiden kanssa. Olen saanut lukea ja kuulla kokemuksia lukemisen takaa, tutustua ihmisten tarinoihin. Moni on kokenut kirjan moniulotteiseksi keskustelijaksi, joka ei päästä lukijaansa helpolla, mutta tarjoaa väljyyttä mielen ymmärtämiseen, lempeyttä itsensä kohtaamiseen ja lujuutta eteenpäin pääsemiseksi.

”Tilasin kirjasi itselleni lomalukemiseksi lomallemme. Kiireisen ja raskaan kevään jälkeen ajattelin turhan negatiivissävytteisesti, että saankohan sisällöstä mitään irti.. vaikka lukemani lukijakokemukset ovatkin olleet kovin myönteisiä, ajattelin kirjan olevan kuitenkin peruselämäntaito-opas, jonka lukemisen jälkeen olo on lähinnä huonovointinen ja ahdistunut (kuinka oletkin elänyt väärin tähän saakka, sinä huono ihminen). Mutta ei. Kirjasi ei ollut sellainen. Se oli täynnä lempeyttä, ymmärrystä, armollisuutta.. Se haastoi pohtimaan omaa elämää iloineen ja suruineen. Eikä se luvannut elämää yhtään helpommaksi, elämään kuuluu murhetta, vaivaa, mutta myös iloa ja onnea. Niin kauan kun täällä hengitetään ja eletään.” 

Kirjoittaminen on varsin yksinäistä puuhaa. Lujasti lempeä -kirjasta tein kolme versiota, joten monenlaisia tunteita totisesti tuli ja meni. Monta kertaa olin likeellä luovuttaa. Koska kirjan tekeminen tapahtuu yksinäisyydessä, on koskettavaa, että sen lukijat pitkin poikin maailmassa jaksavat lähettää palautteitaan. Kiitos, että luotitte niin paljon, että tartuitte kirjaani. Toivottavasti saan lukea vielä monen monta palautetta ja kirjoittaa lukemattomia signeerauksia! Jatkakaa siis lukemista ja palautteiden kirjoittamista  

”Kiitos Maaret sun uudesta kirjasta. Se on todella upea, ihanan pysäyttävä, juuri sellainen matkakumppani, jota kaipaan itselleni nyt vakavan sairauden jälkimainingeissa.”