Etusivu » Blogi » Seksuaalisesta väkivallasta toipuminen on mahdollista

Seksuaalisesta väkivallasta toipuminen on mahdollista

Lähiviikkoina olen viimeistellyt syksyllä julkaistavaa kirjaani, joka kertoo seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja väkivallasta toipumisesta. Kirja pohjautuu keräämääni kyselyaineistoon, johon vastasi 319 seksuaalista väkivaltaa kokenutta suomalaista. Kirjan kustantaa Väestöliitto.

Vastaajien kirjoitusten äärellä olen tuntenut niin suuttumusta, surua kuin nöyryyttä ja kunnioitusta. Nämä ihmiset ovat kulkeneet läpi helvetin, mutta myös etsineet sitkeästi keinoja toipua äärimmäisen vaikeista kokemuksistaan. Moni kaipaa vertaisensa ääntä, sillä aiheesta vaietaan edelleen sekä läheisten että valitettavasti myös ammattilaisten toimesta. Ja yhä edelleen liian moni tulee torjutuksi tuskassaan. Toipuminen on kuitenkin mahdollista, minkä kirjan monet tarinat osoittavat.

Syksymmällä voin kertoa enemmän tästä huikeasta aineistosta ja sen häkellyttävästä voimasta, mutta tänään julkaisen tämän pienen palan tuhansien vastausten joukosta:

toivo