Etusivu » Blogi » Inhimillisiä kohtaamisia

Inhimillisiä kohtaamisia

Tänä aamuna täyttyi tärkeä unelmani, kun uusi kirjani Inhimillisiä kohtaamisia julkaistiin. Valtavan suositun Lujasti lempeä -kirjani tiimoilta minulla jäi paljon sanottavaa, etenkin kohtuulliseen elämään, mielen taitoihin ja ihmissuhteisiin liittyen. Kaikkein tärkeintä elämässä on kuitenkin tulla sovinnollisesti toimeen itsensä kanssa ja osata luoda aitoja ja syviä kohtaamisia toisten ihmisten kanssa.kansi_näyttö

Inhimillisiä kohtaamisia -kirja jakautuu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa auttaa havainnoimaan oman elämisen olosuhteita: Onko mielelle nykyisessä vauhdissa edes tilaa? Onko arki liian kovaa tai liian lepsua? Miten osata olla läsnä enemmän aidosti ja inhimillisesti? Mitä on kohtuullista odottaa ja vaatia niin itseltään kuin toisilta?

Toiseksi syvennyn elämämme kaikkein pisimpään ihmissuhteeseen, eli suhteeseen oman itsemme kanssa. Se on suhde, jonka usein sivuutamme, vaikka se vaikuttaa hyvin olennaisesti myös kykyymme kohdata toisia viisaasti ja aidosti. Toisaalta moni on itselleen kohtuuttoman ankara, tuomiten ja vaatien rajattomasti tai vaihtoehtoisesti liian löperö, sallien huonoa käytöstä ja epäoikeudenmukaisuutta toisia kohtaan. Vaikka aina ei olekaan hyväksi hyväksyä itseään juuri sellaisena kuin on (ainakaan tekemättä sille mitään!) on vahva itsemyötätunto ja -ymmärrys lähtökohta viisaammalle toiminnalle. Itseään kannattaa haastaa, mutta ennen kaikkea myös tyynnyttää, lohduttaa ja ohjata lempeästi. Ja mikä parasta: näitä taitoja todella voi opetella ja oppia. Hitaasti, mutta varmasti. Inhimillisyyttä kunnioittaen. Valoihin ja varjoihin katsoen.

Kolmanneksi syvennyn kirjassa suhteisiin toisten ihmisten kanssa. Miten voisimme itse tuoda työpaikoille, koteihin, vanhemmuuteen ja parisuhteeseen aitoa läsnäoloa, kykyä käsitellä ristiriitoja ja vahvaa vastuuta? Millaisista raaka-aineista hyvät ihmissuhteet todella syntyvät? Ihmissuhteissa ei jaeta yksilömitaleita, vaan kyse on kyvystä asettautua toisen rinnalle. kyvystä yhdessä kohdata inhimillisesti.

Olen valtavan iloinen siitä, että tämä kirja on nyt totta. Se on monin tavoin henkilökohtainenkin ja ennen kaikkea ydin kaikesta siitä, minkä elämässä näen ja koen työni, opintojeni ja oman inhimillisen polkuni kautta olennaiseksi. Toivottavasti olet mukanani rakentamassa omasta elämästäsi, minä-suhteestasi ja ihmissuhteistasi inhimillisempiä, syvempiä ja toiveikkaampia.

Kirja löytyy myös e-kirjana sekä lukemanani äänikirjana.