Etusivu » Blogi » Psykopodiaa -podcast: Voimana toivo

Psykopodiaa -podcast: Voimana toivo

Olen saanut toimia useamman kerran haastattelijana, muun muassa Kirjamessuilla ja jopa oman televisio-ohjelman puitteissa. Näissä tilanteissa yksi palaute tuntuu toistuvan: Kyllä psykoterapeutti kysyy tosi eri tavoin kuin toimittaja. Toivottavasti näin! Minulla ei ole toimittajan taitoa, mutta toisaalta on ammattini ja työni puolesta muuta taitoa, joka voi viedä keskustelua ihan eri ulottuvuuksiin.

Sain maistaa itse samaa, kun olin vieraana psykologi Nina Lyytisen hienossa Psykopodiaa-podcastissa. Keskustelu Nina kanssa meni huomattavasti tavallista syvemmälle ja herätti pohtimaan ihmisyyttä, elämän suruja ja iloja sekä toivoa monista ja syvistä näkökulmista.

Keskustelumme liikkuivat ennen kaikkea toivon teemoissa. Toivo on keskeinen tekijä toipumisessa sekä oman epätäydellisyytemme ja keskeneräisyytemme sietämisessä ja hyväksymisessä. Toivoon kuuluu kipeiden asioiden ja epämukavien tunteiden kohtaamista, mutta myös niiden keinojen löytämistä, jotka rauhoittavat kehoa ja mieltä ja jotka tuovat turvan tunnetta.

Tämä jakso kannattaa ottaa kuunteluun vaikka rauhallisen metsäkävelyn ajaksi, yksin autoa ajaessa tai järven rannalla istuskellessa. Jakso haastaa sinua pohtimaan elämän suuria asioita, joiden linjaaminen on nyt aivan erityisen tärkeää. Jaksoon pääset suoraan tästä.