Etusivu » Blogi » Miten tukea toisia, kun on itsekin väsynyt?

Miten tukea toisia, kun on itsekin väsynyt?

17.12.2020
Maaret Kallio

Avainsanat:
, , , , ,

Miten tukea toista silloin, kun itsekin on väsynyt?

Moni tunnistaa arjestaan tilanteita, jolloin tuntuu, että omat voimat ovat jo melko lopussa, mutta toisilla riittää tarpeita ja toiveita. Toisaalta huomaa, että nyt tarvitsisi itsekin lepoa, mutta aina ei voi hengähtää juuri silloin, kun tahtoisi.

Kulunut vuosi on ollut monelle hankala ja kuormittava, vaikkei suuria ongelmia olisi edes kohdalle tullut. Jatkuvat muutokset ja epävarmuus stressaavat.

Elämässä tapahtuu toki paljon muutakin kuin korona. Kumppanin tai läheisen vakavampi sairastuminen ottaa koville myös rinnalla kulkijoille. Lähipiirin mielenterveysongelmat vaativat apua, mutta myös omasta voinnista olisi pidettävä huolta. Ruuhkavuosissa voi tuntua, että itsestä revitään liikaa joka puolelle niin kotona kuin töissä.

Niinpä kirjoitin aiheesta uusimman Helsingin Sanomien kolumnini. Kolumnissa vinkkaan seitsemän tärkeää ohjenuoraa, joita kannattaa muistaa silloin, kun haluaa ja täytyykin olla tueksi toisille, mutta huomaa myös omien voimien alkavan käydä vähille. Lue kolumni täältä.