Etusivu » Blogi » Ensitreffit alttarilla -jakson parisuhdetehtävät

Ensitreffit alttarilla -jakson parisuhdetehtävät

28.9.2015
Maaret Kallio

Avainsanat:
, , , ,

Tämän illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa parit saapuvat vastaanotolleni. Tapaamisen tarkoituksena oli pohtia suhteen tämän hetkistä tilannetta, tarkastella vuorovaikutuksen toimivuutta sekä ymmärtää oman toiminnan vaikutusta kumppaniin ja parin tunneyhteyteen. Kameroiden läsnäollessa parit tekivät kaksi tehtävää, joita toivottavasti vielä syvensivät ja jatkoivat kotona kahden kesken. Lisäksi annoin heille kirjekuoressa mukaan intiimiyttä lisäävän kysymyspatteriston, joka löytyy MTV:n verkkosivuilta.

WP_20150618_18_50_39_Pro
Ohjelmaa katsoessa toivoisin sinun fokusoivan osallistuvien parien pohtimista enemmän omaan itseesi ja omaan parisuhteeseesi. Nämä kauniit Minna Kähkösen tekemät vartalokuvat voivat toimia myös omassa suhteessasi kehopohdintojen välineenä.

Kukaan
meistä ei ole ajatustenlukija, vaan hyvissä parisuhteissa seksuaalisuudesta ja seksistä puhutaan toistuvasti, kuten myös Happy end -kirjamme aineisto osoitti. Onnellisen parisuhteen ja hyvän seksielämän korrelaatio on vahva.

Kehollisuuteen ja koskettamiseen liittyvän kuvatehtävän lisäksi pari sai tehtäväkseen pohtia kolme omaa
tarvetta toiselta pyydettäväksi
. Usein vuorovaikutuksessa omien WP_20150618_16_17_05_Protarpeiden täyttyminen voi hankaloitua kahdesta syystä: joko niitä ei kerro avoimesti toiselle tai niitä vaatii toiselta niin kritisoivalla tavalla, että ilmaisutapa herättää toisessa lähinnä poiskääntymistä kuin pyytäjän tarpeiden hellempää huomioimista.

Voit siis omankin kumppanisi kanssa pohtia kolme mahdollisimman konkreettista tarvetta, joita kaipaat arjessa kumppaniltasi. Kirjatkaa nämä tarvetoiveenne paperille ja laittakaa näkyville, vaikka jääkaapin oveen. Tärkeää on pyytää kauniisti ja toisaalta avata omaa tunnemaailmaansa kaikkine kaipuineen avoimesti. Tarvetoiveisiin voi tulla hyvinkin pieniä, mutta merkityksellisiä asioita, kuten suukko kotiin tullessa, silitys nukkumaan mennessä, päivittäisten kuulumisten vaihtaminen tai kahvin keittäminen viikonloppuaamuisin. Tärkeintä ei ole siis itse teko, vaan siihen liittyvä merkitys. Toiselle merkityksellisistä pikkuteoista rakentuu rakkaustekojen ketju, joka suojaa arjen velvollisuuksien ylivoimalta.

Ja vielä lopuksi: muistakaa puhua avoimesti, haavoittuvasti ja herkästi omista ajatuksista, kosketuksesta, seksistä ja tunteista yhdessä. Sitä samaa puhetta minä jatkoin parien kanssa kameroiden sammuttua ja tuotantoryhmän poistuttua, mikäli he itse niin tahtoivat. Keskeistä on niin ohjelman katsojana kuin oman parisuhteen osapuolena kääntää katse omaan itseen: millainen kumppani minä olen toiselle, miten minä kerron tunteistani ja miltä minun käytökseni saattaa toisen silmissä tuntua?

Lue myös tämän viikon blogitekstini: Seksissä on harvoin kyse pelkästä seksistä tai ilman HS:n verkkotunnuksia myös Facebookin kautta täältä.