Blogi

Kuuntele itseäsi inhimillisemmin

Inhimillinen kohtaaminen voi olla jotain hyvin pientä ja arkista, myötätuntoista toisen näkemistä. Jo sitä, että jää pitämään hissin ovea auki tai auttaa lastenrattaiden kanssa bussissa. Tai vilkutus kiitokseksi autoilijalle, joka valitsi jarruttaa ja päästää kävelijän rauhassa suojatien ylitse. Se on ennen kaikkea sitä, että näkee ihmisen – toisen tarvitsevan, haavoittuvan ja olemassa olevan kanssakulkijan. Malttaa katsoa ja tuntea tilanteen myös toisen näkökulmasta.

DSC_0413

Inhimillisiä kohtaamisia jää valitettavasti myös tapahtumatta siellä, missä niitä kipeimmin odotamme ja kaipaamme: perheissä, parisuhteissa, lasten ja vanhempien suhteissa, sukupolvien välisissä silloissa. Omaan elämäänsä voi kuitenkin pyrkiä vaikuttamaan kuuntelemalla herkin korvin sisintään, rakentamalla suojaavia rajojaan ja päästämällä kaikkein lähimmäksi vain ne, jotka sen myös teoillaan ja olemisellaan ansaitsevat. Ja olemalla totta ja läpinäkyvä toisille itsekin.

Emme kaipaa inhimillisiä kohtaamisia vain hankalan äärellä, vaan myös hyvän ympärillä. Ihmisestä kertoo paljon sekin, miten hän suhtautuu toisen onneen, iloon ja menestykseen. Niissäkin kohdin kun olemme erityisen haavoittuvia ja tarvitsevia toisten suhteen. Herkillä monella tapaa.

Lopuksi vinkkaan vielä maksuttomasta mahdollisuudesta kuunnella uutta kirjaani lukemanani äänikirjana BookBeatissa 1 kk:n ajan. Edun saamiseksi rekisteröidy osoitteessa: https://www.bookbeat.com/fi  Koodi on: maaretkallio
Etu on 31.12.2017 asti vain uusille asiakkaille.

DSC_0383

 

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s