Etusivu » Blogi » Lujasti lempeät joululahjavinkit

Lujasti lempeät joululahjavinkit

Tähän aikaan vuodesta monen mielessä liikkuvat läheiset ja rakkaat, joita tahtoisi joulun aikaan muistaa. Tavaraa löytyy usein enemmän kuin riittävästi, mutta aika ja läheisyys ovat taajaan kortilla. Keräsin avuksesi muutamia joululahjaehdotuksia, joilla voit tehdä hyvää niin itsellesi kuin toisille.

Aikaa lähellä ja läsnäollen Laskeudun

Kallein mahdollinen lahja toinen toisillemme on avunanto, aito läsnäolo ja kiiretön hetki yhdessä. Yksi arvokkaimmista lahjoista on sellainen, joka lupaa aikaa. Ehkä se on tekemäsi lahjakortti lastenhoitoon, lupaus yhteiseen teatteri-iltaan, kimpassa koettavaan metsäretkeen tai toisen tarpeita kuulevaan hemmotteluhetkeen.

Monen kiireisen tai perheellisen toiveissa on mahdollisuus hengähtää yksin, laskeutua hetkeksi itsensä äärelle tai kuulla syvästi kuulumisia rakkaan kanssa. Tätä varten teen yhdessä ystäväni Johanna Pawlin kanssa kursseja sekä yksilöille ja ystävyksille että Rakkausviikonloppua pariskunnille. Rakkautta voi hoitaa ja elvyttää jo ennakoiden. Parisuhteeseen panostaminen kannattaa silloinkin, kun tilanne ei ole vielä kovin etäinen tai tulehtunut.

Turvaa toiselle puolelle maailmaa

DSC_0409

Monen mieli kantautuu oman joulun runsaudesta toisella puolella maailmaa vallitsevaan niukkuuteen. Saan uuden vuoden alkaessa lähteä Kambodzaan tutustumaan paikallisten lasten vaikeisiin olosuhteisiin Suomen World Visionin lähettiläänä. Armollinen joululahja on sellainen, joka muistaa ihmisiä toisenlaisissakin olosuhteissa. World Visionin Äitiyspakkaus-lahjan voi lahjoittaa läheisensä puolesta Keniaan. Lahjan myötä kenialainen äiti saa äitiyspakkauksen, joka sisältää mm. synnytyksessä tarvittavia steriilejä välineitä, kantoliinan, moskiittoverkon ja vauvanvaatteita. Pakkaus kannustaa odottavia äitejä käymään raskausaikana neuvolassa ja synnyttämään kodin sijasta turvallisemmin terveysasemalla – aivan kuten aikoinaan Suomessa. Lahja auttaa vähentämään lapsi- ja äitiyskuolleisuutta ja antaa vastasyntyneelle tasa-arvoisemman alun elämään.

World Vision -lahjakaupan kaikkien eettisten lahjojen ideana on yksi lahja, kaksi saajaa. Samalla voi antaa lahjan tukea tarvitsevalle tuntemattomalle kehitysmaassa sekä merkityksellisen muistamisen omalle läheiselleen. Erilaisia eettisiä lahjoja löytyy seitsemästä eurosta ylöspäin. Kaikki lahjat toimitetaan perille osana World Vision -järjestön pitkäkestoista kehitysyhteistyötä.

Hiljaisia hetkiä kirjan äärellä DSC_0396

Vuoden päättyessä ja uuden alkaessa on hyvin tärkeää antaa tilaa myös itselle. Uudessa kirjassani Inhimillisiä kohtaamisia johdatan lukijaa kohti itseään ymmärryksen ja myötätunnon teitä pitkin. Kirjani perustuvat aina tutkittuun tietoon ja kliinisen työni kokemukseen, eivätkä siksi lupaa epärealistisia äkkimuutoksia tai superelämää. Sen sijaan ne vievät kohti syvempiä ja turvallisempia ihmissuhteita sekä auttavat ymmärtämään omaa mieltä. Aiempi kirjani Lujasti lempeä on ollut valtavan suosittu ja onkin ollut kirjailijan yksinäisessä työssä tärkeää saada molemmista kirjoista lukemattomia kiitollisia ja lohduttuneita palautteita. Olen lukenut kirjat itse myös äänikirjoiksi. BookBeatilla on uusille kuulijoille ilmainen lukutarjous vuoden loppuun saakka, joka löytyy täältä. Olen WSOY:n uudessa kivijalkakirjakaupassa 13.12. klo 16 jälkeen tavattavissa ja signeeraamassa kirjojani, jos halajat omistuskirjoituksia lahjaksi.

Mieltään ja ihmissuhteitaan kannattaa hoitaa ja vaalia, sillä niiden hyvinvoinnille ja jaksamiselle perustuu hyvän elämän ydin. Tätä varten julkaisen vuoden lopussa myös uutukaisen Lujasti lempeä Mielen työkirjan, joka kulkee vuoden ajan lukijan mukana kysellen, ohjaten, pysähdellen ja hiljentyen. Työkirjan voi aloittaa minkä tahansa kuukauden alussa, josta lähtee yhteinen vuoden mittainen matka. Mielen työkirja sisältää keskeisiä teemoja Inhimillisiä kohtaamisia ja Lujasti lempeä -kirjoistani, mutta ennen kaikkea se suo tilaa omille pohdinnoille ja tarjoaa runsaasti erilaisia pieniä, arkisia harjoitteita viisaaseen vaativuuteen ja lujaan lempeyteen oman itsen ja elämänsä äärellä.

Levollista joulun ajan odotusta!