Etusivu » Blogi » Lujasti lempeitä joululahjaideoita

Lujasti lempeitä joululahjaideoita

Minulla on ollut tapana antaa muutama hieman erilainen joululahjavinkki. Tämä maailma on pullollaan loputonta tavaraa, joten vinkkini pyrkivät etsimään muita teitä. 

dsc-1102-2.jpg

Kalleinta on aika

Kallein mahdollinen lahja toinen toisillemme on avunanto, aito läsnäolo ja kiiretön hetki yhdessä. Yksi arvokkaimmista lahjoista on sellainen, joka lupaa aikaa. Pohdiskele lähipiiriäsi ajan antamisen näkökulmasta: Mitä kukin tarvitsisi, mistä toinen nauttisi? Ehkä lahjana on tekemäsi lahjakortti lastenhoitoon, siivousapuun, lupaus yhteiseen teatteri-iltaan, kimpassa koettavaan metsäretkeen, kimppatreeniin tai toisen tarpeita kuulevaan hemmotteluhetkeen. Monen kiireisen tai perheellisen toiveissa on mahdollisuus hengähtää yksin, laskeutua hetkeksi itsensä äärelle tai kuulla syvästi kuulumisia rakkaan kanssa. Kannattaa kurkata myös kurssiviikonloppuja!

DSC_1610-2.jpg

Askelta eettisempi joulu

Moni ehkä muistaakin, että tein alle vuosi sitten matkan Kambodzaan Suomen World Visionin lähettilään roolissa perehtyäkseni syvemmin paikallisten lasten tilanteeseen. Kambodzan lapsista jopa puolet on kokenut fyysistä väkivaltaa, josta suuri osa on seksuaalista väkivaltaa. Väkivallaton lapsuus ei ole Kambodzassa olettama, sillä lapset raportoivat kokevansa väkivaltaa aikuisten taholta sekä koulussa että kotona. Lyömätön lapsuus on eettinen lahja, joka pyrkii vähentämään lasten kokemaa väkivaltaa. World Visionin sivuilta löydät myös muita eettisiä lahjoja äitiyspakkauksesta syntymätodistukseen.

dsc-1423-2.jpg

Pysähtymisen hetkiä itsen ja kirjan äärellä

Vuoden päättyessä ja uuden alkaessa on hyvin tärkeää antaa tilaa myös itselle. Monelle vuodenvaihde on aikaa, jolloin haluaa pysähtyä tekemään inventaariota menneestä ja katsella harkitsevammin kohti tulevaa. Koko tulevaan vuoteen ulottuvaksi joululahjakirjaksi suosittelen Lujasti lempeä Mielen työkirjaa, joka kulkee vuoden ajan lukijan mukana kysellen, ohjaten, pysähdellen ja hiljentyen. Työkirjan voi aloittaa minkä tahansa kuukauden alussa, josta lähtee yhteinen vuoden mittainen tutkimusmatka ymmärtävän mielen ja hyvän elämän äärelle.

Kirjassani Inhimillisiä kohtaamisia johdatan lukijaa kohti itseään ymmärryksen ja myötätunnon teitä pitkin. Kirjani perustuvat aina tutkittuun tietoon ja kliinisen työni kokemukseen, eivätkä siksi lupaa epärealistisia äkkimuutoksia tai superelämää. Sen sijaan ne vievät kohti syvempiä ja turvallisempia ihmissuhteita sekä auttavat ymmärtämään omaa mieltä. Aiempi kirjani Lujasti lempeä on ollut valtavan suosittu ja jo monelle tuttu.

Hellää ja hyvää

Harva meistä kaipaa lisää tavaraa, tarpeesta nyt puhumattakaan. Kääri pakettiin aikaa, rakkautta ja pehmeyttä. Itse pyrin suosimaan joululahjoissani pienyrittäjiä, käsityöläisiä ja yhteisen ajan vaalimista.

Levollista joulun ajan odotusta!

Kuvat: Maaret Kallio. Kambodzassa otetun kuvan ottamisessa olen kunnioittanut Suomen World Visionin lastensuojelullisia ohjeita ja saatuja kuvauslupia.