Etusivu » Blogi » Oletko miettinyt, miten vaivalloisia puolisot, vauvat ja lemmikit voivat olla? Mitään merkittävää ei voi saavuttaa yksin mukavuudesta käsin

Oletko miettinyt, miten vaivalloisia puolisot, vauvat ja lemmikit voivat olla? Mitään merkittävää ei voi saavuttaa yksin mukavuudesta käsin

Kuten blogini seuraajat varmasti tietävätkin, perheeseemme on saapunut tänä keväänä koira. 

DSC_3683-2

Koska haaveilu ehti kestää varsin pitkään, ehdimme myös kuulla lukemattomia mielipiteitä koiran hankkimisen hulluudesta – pyytämättä. Milloin joku äitiyi kuvailemaan kaameita talviaamuja koiran kanssa, milloin oksennusläikkiä matoissa ja milloin hämmästelemään sitä, ettemme enää koskaan voi lähteä matkoillekaan!

Jotenkin koiran hankaluuden korostaminen tuntui monesti aika hassulta. Ja samaa teemme varmasti monen muunkin asian kohdalla. Kun kaverit kertovat hankkivansa mökkiä, he saavat suuria päivittelyitä siitä, miten kamalan hankalaa se mökkielämä tuleekaan olemaan!

Kyse ei nyt kuitenkaan ole koiran tai mökin helppoudesta tai hankaluudesta. Kyse onkin siitä, mikä kellekin meistä on niin tärkeää ja merkityksellistä, että siitä ammennettava hyvä peittoaa mennen tullen kokonaispakettiin kuuluvan hankalan.

Pitäisi siis malttaa kuunnella sitä, mikä toiselle on tärkeää, eikä tunkea kehiin heti omaa mielipidettään siitä, miten se itselle olisi hankalaa.

Tämän viikon Lujasti lempeä -tekstini siis pureutuu arvokkaiden asioiden äärelle. Se haastaa sinua pohtimaan, mikä elämässäsi on sinulle tärkeää ja olennaista, vaikkei se jollekin toiselle olisikaan.

Mikä on niin suurta hyvää, että se kestää siivun hankalaakin?

 

Lue uusin Lujasti lempeä -tekstini Helsingin Sanomien verkkosivuilta tai blogin Facebook-sivujen kautta.