Etusivu » Blogi » Hyvää parisuhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lastenkasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

Hyvää parisuhdetta ei ratkaise seksi, raha tai lastenkasvatus, vaan nämä kaksi syvempää ulottuvuutta

Tarve toisen ihmisen lähelle, lohtuun, turvaan ja ilojen jakamiseen ei katoa meistä ihmisistä koskaan. Se on syvästi olemassa jo syntymämme hetkellä ja säilyy aina kuolemaan saakka.

DSC_4986-3.jpg

Parisuhde on usein aikuisiän läheisin suhde. Juuri se suhde, josta eniten odotetaan läheisyyttä ja turvaa, lohtua ja iloa. Kaikkein tärkeimmäksi onnellisen suhteen tekijäksi voi nostaa parin välisen tunneyhteyden. Sen, miten pari onnistuu toistuvasti ja arkisesti myötäelämään ja kohtaamaan toisiaan tunteissa ja korjaamaan hyvienkin parien välille syntyviä riitoja.

Vaikka monet suomalaiset liitot päättyvät eroon, ei parisuhteen tarjoama lohdun ja ilon mahdollisuus katoa. Valtaosa toivoo itselleen uutta kumppania ja uusia mahdollisuuksia toisen ihmisen läheiseen turvaan.

Juuri parisuhteen tärkeyden ja merkityksellisyyden vuoksi se on usein myös yksi elämämme vaikeimmista suhteista.

Parisuhde paljastaa meistä jokaisesta paljon: Miten osaan päästää toista lähelle? Miten saavutettava ja herkkä osaan olla toisen tarpeille? Miten osaan kuulla toista? Miten tulen kuulluksi omassa herkässä ja haavoittuvassani?

Surullisinta on, kun elämänsä läheisimmässä ihmissuhteessa kokee jäävänsä kipeästi yksin. Jo sen jakaminen toisen kanssa voi olla avain läheisempään yhteyteen.

Parisuhteita voidaan hoitaa ja ymmärtää enemmän kuin usein ajattelemmekaan. Se vaatii kuitenkin aina uskallusta katsoa syvemmälle itseen ja toiseen. Siksi tämän päivän Lujasti lempeä -tekstini ulottuu pinnan alle.

Sellaisiin kerroksiin, joissa kysytään kipeitä, mutta perustavanlaatuisen tärkeitä kysymyksiä.

Viikon kolumnini voit lukea Helsingin Sanomien verkkosivuilta tai Lujasti lempeä -blogini Facebook-sivujen kautta.