Blogi

Konduktöörin poikkeukselliset sanat loivat lämpöä tuntien ajaksi – Tällaisia ovat mikrokohtaamiset, joilla on hyvinvointiimme yllättävän suuri merkitys

DSC_3717-3.jpg

Milloin viimeksi kohtasit tuntemattoman, jonka kanssa sinulla synkkasi hetken ajan osuvasti yhteen?

Itse koen näitä hetkiä jatkuvasti. Esimerkiksi vastikään Tampereella liikennevaloissa mahdoton spontaani naurunrymäkkä hetkessä, jossa odottelimme naisen kanssa valojen vaihtumista loputtomiin, vaikkei kumpikaan ollut meistä painanut nappia. Hervoton nauru yhteiselle hölmöilylle saatteli molemmat työpäivään hyvin mielin.

Tai kuten viime kolumnissani kirjoitin: miten usein koiran kanssa tulee kohdattua tuntemattomia, jotka osuvat syvälle sydämeen. 

Hyvien ja syvien ihmissuhteiden merkitys hyvälle elämälle ja mielen hyvinvoinnille tiedetään vahvasti. Mutta lisäksi mittava merkitys on lyhyilläkin kohtaamisilla, joissa kohtaamme toisen ihmisen samoilla aalloilla, nähden, kuullen ja tuntien. Tuntemattomienkin kanssa koetut hetket voivat kannatella merkittävästi.

Kiire on myrkkyä kohtaamisille. Mutta ehdimmekö nähdä riittävästi toisemme? Huomata ihmisen kaupankassalla, bussissa, rappykäytävässä ja hississä?

Konduktöörin poikkeukselliset sanat loivat lämpöä tuntien ajaksi – Tällaisia ovat mikrokohtaamiset, joilla on hyvinvointiimme yllättävän suuri merkitys

. Lue viikon kolumnistani lisää miten.

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s