Etusivu » Blogi » #Mielitekoja 43/52: Tarkasta, kirkasta ja fokusoi

#Mielitekoja 43/52: Tarkasta, kirkasta ja fokusoi

25.10.2019
Maaret Kallio

Avainsanat:
, , , ,

Aloitan jokaisen viikkoni istumalla alas muistikirjani ääreen ja kirjoittamalla ylös muutaman asian, jotka juuri sillä viikolla ovat kaikkein tärkeimpiä. Tämä listaus ei ole työtehtävien luettelo, vaan ennen kaikkea tärkeimpien fokusoitavien asioiden muistilista itselleni. Viikosta, voimavaroista ja tapahtumista riippuen autan itseäni fokusoinnilla muistamaan muutaman näkökulman, jotka ovat kaikkein tärkeimpiä juuri sillä viikolla oman ja läheisten hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

Mitä enemmän on kiirettä, sitä tarkemmin on fokusoitava. Arki ei saa hukkua pienen sälän säätämiseen, vaan on tietoisesti ja jatkuvasti raivattava tilaa kaikkein tärkeimmille asioille. Vaikka välillä on pinnisteltävä, ei voimavarojaan voi jatkuvasti käyttää harkitsemattomasti. Siksi on olennaista arkisen toistuvasti pysähtyä kysymään: Mikä juuri nyt on tärkeää? Mihin juuri nyt on kiinnitettävä huomiota?

Fokusoinnin äärellä päätin myös vähentää kolumnejani tämän vuoden loppuajaksi. Normaalisti julkaisen kolumnin joka toinen viikko, mutta nyt muutaman kuukauden ajan vain kerran viikossa. Vuoden loppuun mennessä on saatava kouluttajapsykoterapeutin opinnot loppuun ja uusi kirja hyvälle mallille. Siksi siis vähennän muita töitä, jotta ei tarvitse varastaa vapaa-ajasta tai voimavaroista.

Tämän viikon #mielitekona haastan sinut pohtimaan, mihin on fokusoitava juuri nyt? Mitä voisi karsia, jotta jäisi enemmän aikaa jollekin tärkeämmälle? Mikä herkästi jää sivuun, mutta olisi kaikkein tärkeintä muistaa?