Etusivu » Blogi » #Mielitekoja 44/52: Välihalauksia

#Mielitekoja 44/52: Välihalauksia

31.10.2019
Maaret Kallio

Avainsanat:
, ,

Psykoterapeutin työssä näkee, tuntee ja myötäelää paljon ihmiselämän monenlaisia varjopuolia. Kohtuuttomat kokemukset, lapsuuden surulliset painolastit, päihteiden käytön rikkovuus, pettäminen, menettämisen tuska, vaikeat sairaudet, liian pitkään piilotettu uupumus, masennuksen ankara alakulo ja ahdistuksen piinaava ylävireys ovat psykoterapiatyön arkea. 

Ja ainakin osa näistä myös monen oman elämän arkea. 

Koska jo työn puolesta pimeä tulee hyvin lähelle, on valojen kanssa tehtävä tietoisesti töitä. Mukanani vastaanotolla on toisinaan pikkuinen terapiakoirani, jolla ei ole minkään maailman vaikeuksia muistaa elämässä ja ihmisissä olevaa hyvää. Raskaamman istunnon jälkeen istahdan hänen kanssa sylikkäin tuolille, silittelen ja hengittelen hetkessä. 

Tämän viikon #mieliteko on välihalaus. 

Ei suuria muutoksia, eikä uskomattoman upeita hyvinvointisuorituksia. Vaan ihan tavallisia välihalauksia kollegoiden, perheenjäsenten, ystävien ja lemmikkien kesken. Kuka tarvitsisi sinun halaustasi juuri nyt? Kenen halaus olisi sinulle tarpeen?

#mielitekoja #välihalaus #myötätunto #valojajavarjoja #pause#hengitellen #lujastilempeä #inhimillisiäkohtaamisia #voimanatoivo