Etusivu » Blogi » Ylen Kutsuvieraana

Ylen Kutsuvieraana

14.7.2020
Maaret Kallio

Avainsanat:
, , , , ,

Viime kesän ehdoton suosikkini oli Ylen radio-ohjelma Kutsuvieras, jonka vieraana olen nyt itse! Ohjelman tekoprosessi oli tosi mielenkiintoinen. Jakson saa kirjoittaa itse (kuten tein), sitten valita siihen omia lempimusiikkeja ja lopuksi lukea teksti nauhalle rauhassa studiossa. Valmis tulos on nyt kuunneltavissa!

Päätin käsitellä jaksossani minuuden monia puolia. Sitä, miten kukaan meistä ei ole vain jotain: vain rohkea tai vain ujo, vain ekstrovertti tai introvertti. Meissä on monenlaisia puolia rohkeudesta pelkoon ja avuttomuudesta pystyvyyteen, surusta iloon. Toivon, että oman tarinani rinnalla voit pohtia oman mielesi monenlaisia puolia ja kuulla niitäkin puolia, jotka ovat jääneet liian varjoon tai joiden kanssa on vaikeampi tulla toimeen.

Mielenterveys on sitä, että voi olla läsnä mielensä ja elämänsä monenlaisten puolten kanssa. Tasapaino on sitä, että sietää oloa myös epätasapainossa.

Jakson lopussa palaan tänä keväänä julkaistun kirjani Voimana toivo tärkeisiin teemoihin. Jokaisella meistä on vain yksi ainoa elämä, eikä kenelläkään tietoa sen määrästä tai matkasta. Elämän hienoudelle ja rajallisuudelle on äärimmäisen tärkeää havahtua ja siksi jaksaa pohtia asioita ja elämää selkeästi pintaa syvemmältä.

Tule mukaani tälle matkalle musiikkieni kera. Suorana 14.7. Yle Radio Suomessa klo 13.02 tai Yle Areenasta milloin vain tästä linkistä.

Maaret 

Ps. Jaksoni musiikkilista löytyy vielä tästä:

Candomino-kuoro: Taivas on sininen ja valkoinen
Club for five: Äitien äidit
Olafur Arlands: Take My Leave of You
Sissel: Laer meg å kjenne
Ida Elina: Saman taivaan alla
Aarne Pelkonen ja Iiro Rantala: Maailma on kaunis
Rajaton: Villihanhen laulu