Etusivu » Blogi » Vain hiljaisuudessa voi todella kuulla – Voisiko hiljaisuus hiipiä osaksi uuden vuoden arkeasi?

Vain hiljaisuudessa voi todella kuulla – Voisiko hiljaisuus hiipiä osaksi uuden vuoden arkeasi?

Millainen on sinun suhteesi hiljaisuuteen?

DSC_7352-2

Ahdistutko, jos ei ole mitään tekemistä ja tylsyys valtaa tilaa? Tai pakenetko hiljaisuuden ääniä ja pyrit pitämään melutasot koko ajan korkealla? Tuntuuko sinusta epämukavalta olla vain omien ajatusten ja tunteiden kanssa, etkä malta asettua hiljaisuuden hetkiin?

Vai onko hiljaisuus sinulle jotain lataavaa, voimaannuttavaa ja rauhoittavaa? Onko hiljaisuus jotain sellaista, jota kaipaat päivittäin? Sellaista, jossa mielesi lepää, tunteesi tulevat näkyviin ja ajatuksesi kirkastuvat?

Uusi vuosi on tavattu aloittaa varsinaisella tohinalla. Tekemisten lupaamisella, uuden minän löytämisellä ja suurien suunnitelmien järjestelemisellä. Mutta entä jos sen aloittaisikin hiljaisuudesta? Pysähtyen ensin näkemään ja kuulemaan, mitä on jo olemassa?

Moni meistä kaipaa hiljaisuutta, mutta yllättävän harvan elämässä sitä enää on. Pienetkin tauot tai odottamisen hetket on tuupattu täyteen ärsykkeitä, tekemistä ja mielen täyttämistä. Malttaako nykyajan ihminen vain olla, kuunnella hiljaisuutta ja taipua tylsyyteen? Ja miten tärkeää se olisi hyvinvoinnin ja itsensä kuulemisen kannalta?

Tämän vuoden ensimmäinen tekstini käsittelee hiljaisuuden voimaa ja hellyyttä, mutta myös sen haastavuutta. Lue ja pohdi, miten hiljaisuus näkyy arjessasi? Ja jos ei näy, niin mistä se voisi kertoa?

Vuoden ensimmäinen Lujasti lempeä -teksti on siis julki. Voit lukea sen Helsingin Sanomien verkkosivuilta tai seurata blogia Facebookin tai Instagramin kautta.