Etusivu » Blogi » Mielitekoja 19/52: Ihan jokainen lapsi on kympin todistuksen arvoinen

Mielitekoja 19/52: Ihan jokainen lapsi on kympin todistuksen arvoinen

Tämän viikon HS-kolumnini käsitteli aikuisten alkoholinkäyttöä lapsen näkökulmasta käsin. Aihe on tärkeä ja koskettaa uskomattoman monia henkilökohtaisesti lapsena, vanhempana, isovanhempana tai puolisona. Aina kun yhteys aikuiseen katkeaa, turvattomuus alkaa astua kehiin. Liian moni lapsi jää näkymättömäksi kadottaen omat tunteensa, turvansa ja tarpeensa. Tekstini on saanut valtavasti palautetta ja kiittäviä kommentteja. Suurkiitos niistä.

Viikon mielitekona haastan sinut pysähtymään näkymättömyyden äärelle vielä laajemmasta näkökulmasta. Ei aikaakaan, kun tuhannet lapset saavat jälleen kevättodistuksensa, stipendinsä ja hymypatsaansa. Riippumatta todistusten tuloksista, joka ikinen lapsi on ansainnut tämän Unicefin luotsaaman koskettavan kympin todistuksen. Se kuuluu jokaiselle meistä, pienimmästä vanhimpaan. Lue kympin todistus itse itsellesi tai anna se jollekin lähipiiriisi kuuluvalle lapselle.

Siksi, että ihan jokainen meistä on kympin arvoinen.

10todistus_kuva_suomeksi

#Mielitekoja on vuoden mittainen projekti, jonka aikana julkaisen vuoden jokaisena viikkona yhden ajatuksen tai teon, jolla voi vaikuttaa vahvistavasti omaan mieleen