Etusivu » Blogi » #Mielitekoja 39/52: Rohkeus puolustaa pehmeää

#Mielitekoja 39/52: Rohkeus puolustaa pehmeää

Kun Helsingin Sanomilta kysyttiin, voisinko antaa haastatteluun sekä itseeni että ennen kaikkea työhöni liittyen, emmin jonkin aikaa. HS on tärkein yhteistyökumppanini, jota arvostan valtavasti. Mutta samalla suhtaudun epäröiden haastatteluihin, sillä en lainkaan haluaisi puhua itsestäni, vaan paljon suuremmista asioista ja ilmiöistä. Päätin kuitenkin suostua, ja puhuimme napakan ja lämpimän toimittaja Merituuli Saikkosen kanssa molemmista.


Maaret Kallio on jo tuttu monille, ja sen kyllä tuntee. Saan usein palautetta siitä, miten olen vihattu ja kauhisteltu. Suoranaista pilkkaa sanoistani ja teksteistäni sekä ulkonäöstäni ja persoonastani. Monelle on tärkeää kertoa, miten naurettavaa työni on. Sekin lienee jonkinlainen nurinkurinen arvokkuuden merkki.


Samaan aikaan saan vieläkin enemmän palautetta siitä, miten työni on ollut monelle todella tärkeää ja koskettavaa. Että sanojeni valo on auttanut kulkemaan pimeässä tai jäsentämään käsittämätöntä, lähentymään toista ihmistä omassa elämässä. En koe koskaan olleen Maaret Kallion asialla, vaan paljon suuremman ja laajemman tiedon ja kliinisen työn äärellä. Kuin postinkantaja, joka tietoa kuljettaa.


Syvien arvojen viesti ja inhimillisyyden voimakas painotus ovat helppoja pilkan aiheita yhä edelleen. Näiden teemojen pilkka on myös henkilöitynyt minuun, mutta vieläkin enemmän olen kokenut niiden tärkeyden merkitystä monelle ihmiselle.


Pehmeät arvot ovat mitä kovinta valuuttaa, jota on uskallettava puolustaa pilkankin edessä. Ei saa unohtua, mikä on tärkeintä: rakkaus, inhimillisyys, myötätunto, oikeudenmukaisuus, lempeys ja lujuus. Ihmiselämä. Ihmisenä ihmiselle ja itselle oleminen.


Lisää ajatuksiani voit lukea HS:n Hyvä parisuhde -liitteestä, joka tänään julkaistiin. Juttu saapunee verkkoonkin myöhemmin.


Ihanista kuvista saan kiittää Hesarin loistavaa Rio Gandaraa, jonka inhimillinen ja nöyrä ote kuvaustilanteissa tekee minuun aina syvän vaikutuksen. Valloittavat vaatteet kuvauksiin toivoin suomalaisilta loistoyrittäjiltä: Balmuirilta ja Halólta.


On sitkeästi jaksettava pitää pehmeiden arvojen puolia, sillä niissä on kaikki tulevaisuutemme toivo.


Siinä tämän viikon (ja vaikka loppuelämän) #mieliteko.