Etusivu » Blogi » Taito ymmärtää ja ohjata omaa mieltä on hyvän elämän ytimessä

Taito ymmärtää ja ohjata omaa mieltä on hyvän elämän ytimessä

Maaret_kallio_mockup_ennakkoEmme useinkaan tule ajatelleeksi, miten suuri voima mielellämme on. Sillä, miten ymmärrämme oman mielemme liikkeitä, miten taitavasti osaamme havainnoida sen aatoksia ja villityksiä tai miten viisaasti osaamme tyynnyttää ja rauhoittaa sitä tarvittaessa.

Oman mielen ymmärtäminen ja lujan lempeä ohjaaminen on kuitenkin aivan hyvän elämän ytimessä. Mitä paremmin omaa mieltään ymmärtää, sitä paremmin sen kanssa voi myös tulla toimeen ja sitä viisaammin voi johtaa itseään kohti sellaista elämää ja sellaisia ihmissuhteita, joita eniten kokee kaipaavansa.

Hyvä elämä syntyy lopulta hyvin vähästä, mutta siltikin valtavan suuresta: kyvystä olla ihminen itse itselleen ja taidosta luoda hyviä, syviä ihmissuhteita. Onnellisen elämän kannalta on keskeistä osata elää arvojensa mukaista elämää. Valtavan suosittu Lujasti lempeä -kirjani sekä uusin ja kovasti koskettunutta palautetta saanut Inhimillisiä kohtaamisia -kirjani ovat juuri näiden asioiden äärellä. Valtavan moni on minulle kirjoittanut, kuinka kirjojeni ymmärrystä lisäävä ote ja vankka mutta lämmin tieto on auttanut läpi vaikeista elämänvaiheista tai käsittämään itseä ja ihmissuhteitaan huomattavasti kirkkaammin ja inhimillisemmin.

Näyttökuva 2017-11-20 kello 9.40.08

Esimerkki yhdestä 12 kk:n teemasta. Kuukausi 4: Lempeyden voima.

Sekä Lujasti lempeä että Inhimillisiä kohtaamisia -kirjani ovat sisältäneet myös monia harjoituksia, joita ei kuitenkaan ole voinut tehdä kirjojen sivuille. Siihen tarpeeseen tein Mielen työkirjan, joka kulkee lukijansa mukana 12 kuukautta. Sen voi aloittaa milloin tahansa, ja pohtimani 12 eri teemaa ohjaavat mieltä pysymään inhimillisen elämän ja itselle viisaiden ja arvokkaiden valintojen äärellä kokonaisen vuoden ajan. Kirja sisältää vuoden jokaiselle viikolle teemaa käsittelevän kirjoitukseni ja harkittuja tehtäviä. Tehtävien tavoitteena on ennen kaikkea auttaa realistisesti ymmärtämään, lempeästi myötäelämään ja lujasti sitoutumaan itselle arvokkaimpiin asioihin ja ajankäyttöön. Ennen kaikkea ajatuksenani on auttaa lukijaa viemään tietoa konkreettisiksi teoiksi ja valinnoiksi arkeen ja elämään.

Kirja on valtavan kauniisti kuvitettu, pyyntöjeni ja toiveitteni mukaisesti. Se jättää tilaa pohdinnalle ja väljyyttä omille oivalluksille. Herkät, luontoon liittyvät piirroskuvat mukailevat inhimillisyyden ja syvän elämän kunnioittamisen teemoja. Mielen työkirja auttaa sinua kiinnittämään huomiosi sellaisiin arkipäivän asioihin, joilla voit vahvistaa mielesi hyvinvointia ja tasapainoisen elämän tuntua. Vuoden päättyessä olet luonut Mielen työkirjasta oman kirjasi arvojesi kirkastuessa ja ymmärryksesi lisääntyessä.

Kirjaan liittyy myös minun tekemiäni ja nauhoittamiani tietoisen läsnäoloa lisääviä äänitteitä, jotka ovat maksutta kenen tahansa kuunneltavissa osoitteessa www.mielentila.fi

Lämpimästi tervetuloa mukaan rakentamaan, tuntemaan ja elämään viisaampaa ja inhimillisempää vuotta Mielen työkirjan mukana. Kirja löytyy kirjakaupoista vuoden 2018 alusta ja verkkokaupoista läpi maan ja maailman. Voit myös kurkata kirjan sisään siitä tekemälläni videolla täältä.

Näyttökuva 2017-11-20 kello 9.46.31.jpg

Esimerkki Mielen työkirjan harjoituksesta, joka pysähtyy havainnoimaan tämän hetkistä mielen tilaa ja tuntua alkavan kuukausiteeman äärellä.

Ps. Jos haluat saada uutiskirjeeni, linkkaa itsesi mukaan täältä.