Etusivu » Blogi » #Mielitekoja 1/52: Hiljaisten hetkien taika

#Mielitekoja 1/52: Hiljaisten hetkien taika

#Mielitekoja on vuoden mittainen projekti, jonka aikana julkaisen vuoden jokaisena viikkona yhden ajatuksen tai teon, jolla voi vaikuttaa vahvistavasti omaan mieleen.

DSC_7461-2

Tämän viikon blogini Helsingin Sanomissa käsitteli hiljaisuuden merkitystä mielelle. Tiedetään, että hiljaisuus rauhoittaa stressaantunutta mieltä, auttaa palautumaan ja keskittymään olennaiseen. Se avaa tilaa luovuudelle, oivaltamiselle ja priorisoinnin taidolle.

Ensimmäinen #mieliteko onkin etsiä sinulle sopivia hiljaisuuden hetkiä ja tapoja. Millaisissa hetkissä ja paikoissa sinä koet hiljaisuuden hyvyyttä? Onko hiljaisuus sinulle täyttä äänettömyyttä vai valittuja ääniä? Onko se korvien lepuuttamista luonnon äänissä tai lempikappaleen keskittynyttä kuuntelemista? Voitko löytää hiljaisuudelle hetkiä arjessasi tai varata sille päiviä vuodestasi?

DSC_4592-2

Itselleni hiljaisuus on ollut tärkeä osa elämää ja mielen hyvinvointia miltei aina. Voin hiljentyä kuuntelemaan luonnon ääniä, pysähtyä mitään tekemättömänä mietteitteni äärelle tai meditoida hiljaisuudessa. Ajoittain vetäydyn pariksi päiväksi hiljaisuuteen etenkin luodessani uutta tekstiä tai kirjaa.

Kysyinkin mennä kesänä Instgramissa vinkkejä hiljaisten kohteiden löytämiseen ja sain loistavia vinkkejä kasapäin. Tässä vinkit vielä sinullekin tutkittaviksi:

Tule mukaan haasteeseen julkaisemalla #mielitekoja -hastagin kanssa tekoja ja oivalluksia, joilla on ollut myönteinen vaikutus mielesi jaksamiseen, ymmärtämiseen ja joustokykyyn. Yhdessä voimme kartuttaa vuoden aikana valtavan pankin #mielitekoja.