Etusivu » Blogi » #Mielitekoja 10/52: Nosta nainen päivässä

#Mielitekoja 10/52: Nosta nainen päivässä

DSC_4434-3.jpg

Tänään 8.3. vietetään kansainvälistä naistenpäivää, jonka kansainvälinen historia ulottuu 1900-luvun alkupuolelle saakka. Päivän tarkoituksena on juhlia naisia ja pyrkimystä sukupuolten tasa-arvoon sekä nostaa esiin niihin liittyviä ongelmia. Alunperin naistenpäivällä on ollut poliittinen merkitys. Naisille vaadittiin muun muassa äänioikeutta ja työhön sekä koulutukseen.

Suomea on usein kehuttu tasa-arvon mallimaaksi. Moniin muihin maihin verrattuna asiat ovat meillä hyvin. Myös Suomessa on kuitenkin sukupuolittuneita ongelmia: epäkohtana voidaan pitää esimerkiksi sitä, että naiset saavat samasta työstä keskimäärin vähemmän palkkaa kuin miehet.” (Lähde: Suomen YK-liitto).

Naistenpäivänä viikon #mieliteko kääntyy kehumisen puolelle. Jokaisella meistä on ollut ja on elämämme vaikuttajina naisia: ystävinä, kollegoina, äiteinä, siskoina, täteinä, mummeina, esikuvina ja opettajina. Tämän viikon mielitekona haastan sinut pohtimaan naista, joka on nostavasti vaikuttanut sinun elämääsi. Keitä naisia sinä haluat muistaa ja onnitella? Keiden naisten sanoilla, teoilla, olemisella ja arvoilla on ollut sinulle kohottava ja tärkeä merkitys?

#Mielitekoja on vuoden mittainen projekti, jonka aikana julkaisen vuoden jokaisena viikkona yhden ajatuksen tai teon, jolla voi vaikuttaa vahvistavasti omaan mieleen.