Etusivu » Blogi » Mielitekoja 20/52: Vaikeina aikoina on käytettävä vastalääkkeitä

Mielitekoja 20/52: Vaikeina aikoina on käytettävä vastalääkkeitä

toivo

Kun tunnet olosi erityisen hankalaksi tai elät vaikeassa elämäntilanteessa, tarvitset myös erityisannoksen vastalääkkeitä. Vallitsevaa tilannetta ei suinkaan aina välttämättä pysty muuttamaan, vaan on keskityttävä tilanteen hyväksymiseen ja voimistaan kiinni pitämiseen.

Hankalissa hetkissä voimamme ehtyvät entisestään usein siksi, että luovumme niistä asioista, jotka voisivat lääkitä ja ladata meitä tai lisätä toiveikkuuttamme.

Uupuneena saatat vähentää sosiaalisia kontakteja, vaikka juuri ystä­vien tapaaminen olisi mielellesi tavallisesti vahva piristys­ruiske. Stressaantuneena jätät iltasaunan väliin, vaikka juuri silloin sen rentouttava vaikutus olisi normaalia suurempi. Mielen painuessa matalalle vetäydyt laitteiden ääreen, vaikka syliin kapuaminen olisi silloin maailman tärkeintä.

Vaikeina hetkinä voi olla vaikeaa muistaa kaikkea sitä, mikä omaa oloa lohduttaa tai tyynnyttää. Siksi on tärkeää jo etukäteen varautua vaikeisiin hetkiin. Tee turvaksesi vastalääkkeiden lista.

Kerää siihen kolme parhainta nimeä oman olosi vakauttajana. Keiden kanssa sinun on välttämätöntä olla tekemisissä oman jaksamisesi kannalta juuri vaikeina aikoina?

Entä mitkä kolme tekemisen muotoa olisivat sinulle parasta vastalääkettä? Kaipaatko metsälenkkiä, musiikkia, eläimiä, leipomista, hierontaa, unta, lukemista, mietiskelyä?

Mikä, ketkä ja mitkä lohduttaisivat sinua parhaiten silloin, kun olet muutoinkin kovilla?

Sillä mitä enemmän on pimeää, sitä runsaammin on tuotava sisään valoa .

#Mielitekoja on vuoden mittainen projekti, jonka aikana julkaisen vuoden jokaisena viikkona yhden ajatuksen tai teon, jolla voi vaikuttaa vahvistavasti omaan mieleen

Harjoitus on kirjastani Lujasti lempeä (2016, WSOY).