Etusivu » Blogi » #Mielitekoja 28/52: Miksi unelmointi on tärkeää ja rohkeaa?

#Mielitekoja 28/52: Miksi unelmointi on tärkeää ja rohkeaa?

11.7.2019
Maaret Kallio

Avainsanat:
, , , , ,

viaton

Tämän viikon #mieliteko on suora ja rohkea. Se on pysähtymistä yhden ainoan kysymyksen äärelle: Mistä sinä unelmoit juuri nyt? 

Unelmointi on tärkeää, sillä sen avulla voi herkistyä omille tarpeille ja luoda suuntia tulevaisuudelle. Unelmoinnilla tarkoitan sen pohtimista, mitä toivoisit elämääsi enemmän tai vähemmän, mitä arvoja, tekoja ja tilanteita toivoisit tulevan tarjoavan?

Mistä sitten unelmoit juuri nyt? Unelmien paljastaminen on melko rohkeaa, sillä se altistaa ihmisen myös haavoittumiselle ja sille, että joutuu kohtaamaan pettymyksiä. Itse unelmoin erään tuiki tärkeän tv-projektin toteutumisesta (auts ja hui, se on nyt ääneen sanottu!), valmistumisesta jatko-opinnoistani joulukuussa ja seuraavan kirjani onnistumisesta. Nämä kaikki kolme ammatillista unelmaani ovat suuria, eivätkä toki yksin minusta kiinni, mutta paljolti kylläkin. Unelmat eivät voi merkitä vain toivomista, vaan myös tekemistä. Siksi teen kaikkien kolmen eteen myös jatkuvasti töitä ja aika tulee näyttämään, mikä unelmista muuttuu realiteetiksi tai joksikin aivan toiseksi.

Kirkko ja kaupunki -lehdessä oli vastikään hieno juttu unelmoinnista ja yhdestä konkreettisesta unelmien kartoittamisen tehtävästä, eli aarrekartan tekemisestä. Tämä juttu kannattaa lukea ja sitten pohtia, mitä omat unelmasi ovat juuri nyt: Haluatko muutosta elämääsi? Näin teet oman tulevaisuutesi aarrekartan. 

#Mielitekoja on vuoden mittainen projekti, jonka aikana julkaisen vuoden jokaisena viikkona yhden ajatuksen tai teon, jolla voi vaikuttaa vahvistavasti omaan mieleen