Etusivu » Blogi » Kohtaamisia mielen ja kehon äärellä

Kohtaamisia mielen ja kehon äärellä

Miten mielesi voi juuri nyt? Entä millainen on kehosi vointi? Miten osaat kuunnella mieltäsi ja kehoasi arjessa? Mieleen voi vaikuttaa kehon kautta ja kehoon voi vaikuttaa mielen kautta. Usein kuitenkin miellämme kehon ja mielen toisistaan erillisinä, vaikka ne kulkevat monin tavoin käsi kädessä toisiaan vahvistaen. Juuri tästä syystä halusimme yhdessä ystäväni, Merijoogan Johanna Pawlin kanssa tehdä yhteistyötä. Aloitimme yhteiset kurssit mielen ja parisuhteen teemoilla jo pari vuotta sitten yhdistäen mielen taitoja ja kehon viisautta. Kurssiemme palaute on ollut valtavan hyvää. Kohtaamisille, tiedolle ja pysähtymisen mahdollistumiselle on todella ollut tilausta.

IMG_2511.jpg

Mutta miksi ihmeessä mieltä käsitteleviä viikonloppukursseja ja miksi joogaa? Siksi, että mielen kanssa työskenteleminen ja suhdetaidot sekä itsen että toisten kanssa ovat aivan ihmiselämän ja onnellisuuden ytimessä. Usein arjen kiireet johdattavat kuitenkin muualle. Moni halajaa lisää materiaa, tekemistä ja vauhtia, vaikka sovinnollinen suhde itseen ja syvät suhteet läheisimpiin ihmisiin tuottavat tutkitusti hyvän elämän ytimen. Inhimillisiä kohtaamisia –kurssillamme saa pysähtyä kuuntelemaan tietoa oman mielen työstämisestä lisätäkseen ymmärrystä ja taitoa sen kanssa toimimiseen. Viikonlopun tiedollinen anti pohjautuu uusimman kirjani teemoihin. Kurssin sisällöistä kerromme enemmän videollamme.

Rakkausviikonlopuissa luentojeni ydin pohjautuu hyvän parisuhteen tutkittuihin taitoihin: syvän tunneyhteyden rakentamiseen, läheisyyteen ja seksuaalisuuteen sekä vaikeiden paikkojen viisaaseen selättämiseen yhdessä. Rakkausviikonlopun teemoista kerromme enemmän kesäisessä videossamme.

Kursseillamme minä luotsaan mielen ja tiedon reiteillä ja Johanna ohjaa keholliset osuudet. Vaikka luotsaamme asiantuntijuutemme mukaisesti omat kurssiosuutemme, olemme pohtineet niiden yhteen nivoutumisen tarkoin toisiaan täydentäviksi. Rauhallisen joogan ja hengitysharjoitusten myötä myös mieli avautuu tutkimaan yhteyttä itseen ja toiseen sekä pohtimaan vaikeitakin kysymyksiä. Yksilöviikonlopuissa ohjaan kurssilaiset ennen kaikkea itsensä äärelle ja pariskuntaviikonlopuissa taas oman kumppanin äärelle. Joitakin tehtäviäkin annan, mutta ne tehdään omassa rauhassa tai kumppanin kanssa kahden. Liiallista jakamista tai keskustelupakkoa ei siis tarvitse jännittää. Ensisijaisesti pyrimme tarjoamaan pysähdyspaikan oman mielen ja elämän äärelle viisaasti ja itseä sekä toisia kunnioittaen. Vankkaa tietoa, läsnäolemisen syvyyttä ja oman tilanteen viisasta pohtimista.

Kurssipaikaksi valitsimme jo alusta alkaen ihastuttavan Hangon. Johannan Merijoogalla on oma studio Hangon vanhassa Helkama-tehtaassa, joka kunnioittaa yksityisyyttä, inhimillisyyttä ja rauhaa. Kesäsesongin ulkopuolella Hanko on kurssiemme olemuksen mukaisesti tyynen hiljainen. Pitkät hiekkarannat ja merellinen luonto mukailevat pysähtymisen, rauhoittumisen ja pohtimisen tärkeitä teemoja. Lämpimästi tervetuloa!

Seuraavat viikonloppumme löydät täältä.

IMG_2534