Etusivu » Blogi » Toivoa, tunteita, tukea ja tekoja mielelle koronakriisin keskellä

Toivoa, tunteita, tukea ja tekoja mielelle koronakriisin keskellä

27.3.2021
Maaret Kallio

Avainsanat:
, , , ,

Kevään 2021 poikkeusaikana tein jälleen livelähetyksiä yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa. Lähetykseni käsittelivät mielenterveyteen, jaksamiseen, tunteisiin ja ihmissuhteisiin liittyviä teemoja koronakriisin aikana.

Lähetyksiä varten kävin läpi satoja suomalaisten lähettämiä kysymyksiä ja kokemuksia mielen teemoista koronakriisissä. Kysymysten lisäksi lähetyksistä löytyy runsaasti konkreettisia harjoituksia ja keinoja oman tilanteen tarkastelemiseksi ja rauhoittamiseksi. Kaikki lähetykset ovat maksutta katsottavissa ja kuunneltavissa alla olevista linkeistä.

1. lähetys: Teemana uupumisen merkit, liiallisen pelon oireet ja jaksamisen keinot

Lähetyksestä löydät konkreettisia apuja mm. voimavaramittarin, JIM-tekniikan ja tukivinkkien keinoin. Lähetys löytyy täältä.

2. lähetys: Teemana yksinäisyyden kokemukset sekä nuorten ja opiskelijoiden kokema ahdinko

Lähetyksessä konkreettisina keinoina voimavaramittariharjoitus, keinoja yksinäisyyden pohdintaan ja apua antavia tahoja sekä lopuksi rauhoittava turvapaikkaharjoitus. Lähetys löytyy täältä.

3. lähetys: Teemana tunteet ja ihmissuhteet koronakriisin keskellä.

Lähetyksessä käsittelen hankalien tunteiden kanssa toimeen tulemista ja keinoja säädellä tunteita. Lisäksi aiheina myönteisten tunteiden vahvistamisen keinoja ja ihmissuhteiden sujuvuutta koronakriisin keskellä. Konkreettisina keinoina opetan tyynnyttävän 4+2+6+2 -hengityksen sekä malttia lisäävän AHA-tekniikan. Lähetys löytyy täältä.

Lisäkeinoja:

  • Vuoden 2020 poikkeusaikana tein kahdeksan HS-livelähetystä. Ne ovat maksutta katsottavissa Youtubessa. Youtubesta löydät myös rauhoittavan Tunnepysäkki-harjoituksen, jonka voit tehdä ohjauksessani itseksesi.
  • Toivoa ja jaksamista erinomaisesti tukeva Voimana toivo -verkkokurssini antaa vankan tiedon ja paljon keinoja tueksesi kuuden viikon ajan. Poikkeusaikana verkkokurssista saa 20 euron alennuksen koodilla poikkeustoivo. Kurssi soveltuu kiitellysti myös työyhteisön jaksamisen tueksi.
  • Muistathan, ettei kenenkään tarvitse pärjätä yksin. Apua antavista tahoista ja lisätietoja tarjoavista linkeistä löydät kattavan listan täältä. Mikäli etsit apua psykoterapiasta, löydät kattavasti ohjeita ja lisätietoja täältä. Koronakriisiä, toivoa ja jaksamista olen käsitellyt useissa HS-kolumneissani. Ne löydät täältä.