Etusivu » Blogi » Mielitekoja 12/52: Anna elämän tulla väliin

Mielitekoja 12/52: Anna elämän tulla väliin

DSC_6691

Tämän viikon #mieliteko nousi mieleeni hyvin spontaanisti. Tässä kun on nyt ollut vähän kaikenlaista, mikä lienee kovin monelle muullekin tuttua. Kalenterissa ja mielessä oli alkuvuodelle monet hienot suunnitelmat, jotka menivät syystä jos toisesta monin tavoin mönkään. Kuten Inhimillisiä kohtaamisia -kirjassani kirjoitankin: suunnitelmat ovat korkeintaan hyviä arvauksia tulevista tapahtumista, jotka toisinaan pitävät suunnitellusti paikkansa ja toisaalta taas ei.

Aika usein elämä tulee kuitenkin väliin. Ehkä jokin hankala yllättää: joku sairastuu, ihmissuhteet sotkeentuvat, stressi tekee vallankaappauksen tai työt luiskahtavat latistavasti alta. Toisaalta hienoja suunnitelmia saattaa sotkea myös jokin yllättävän hyvä: rakastuminen ihanaan uuteen tuttavuuteen, pitkään odotettu raskaus, uuden kodin löytyminen tai mahtavan opiskelu- tai työpaikan avautuminen.

Silloin on taivuttava, eikä väkisin väännettävä.

Siksi tämän viikon #mieliteko on elämälle suostuminen. Sillä silloin kun on ollut vähän kaikenlaista, en edes yritä pitää kiinni kaikista niistä suunnitelmista ja tekemisistä, jotka normaalitilanteessa pyörisivät kuin itsestään arjen sujuvuudessa. Viisas mieli osaa tarpeen edessä joustaa suunnitelmistaan: hellittää, kun sen aika on ja toisaalta painaa kaasua, kun vauhtia tarvitaan lisää. Viisas muokkaa suunnitelmiaan voinnin, tilanteen ja syvimpien tarpeiden mukaisesti.

Olivat suunnitelmasi mitkä tahansa, anna elämänkin tulla väliin. Älä väen vängällä pidä kiinni suunnitellusta vaan kuulostele herkin korvin ja joka viikko uudelleen: Mitä minä tarvitsisin juuri nyt? Mitä läheisimpäni tarvitsisivat juuri nyt?

Siitä löytyy tärkein. Sovinnossa elämän kanssa.

DSC_6726

#Mielitekoja on vuoden mittainen projekti, jonka aikana julkaisen vuoden jokaisena viikkona yhden ajatuksen tai teon, jolla voi vaikuttaa vahvistavasti omaan mieleen.